ProLogis, cel mai mare proprietar, administrator şi dezvoltator de spaţii de depozitare şi distribuţie, a anunţat astăzi că a semnat noi acorduri în trimestrul 4 al anului 2007 pentru dezvoltarea şi închirierea a peste 102.000 m2 de spaţii industriale în Polonia.

ProLogis a semnat noi acorduri de închiriere în toate zonele logistice importante din Polonia. Printre aceste tranzacţii se numără: 17.200 m2 de spaţii de depozitare „built to suit” în cadrul ProLogis Park Piotrków II în regiunea centrală a Poloniei, închiriaţi către Vobis, cel mai mare furnizor de echipamente digitale din ţară. Vobis îşi extinde operaţiunile şi va utiliza noile depozite pentru a creşte eficienţa reţelei sale de distribuţie, 14.600m2 închiriaţi în cadrul ProLogis Park Dabrowa din sud estul Poloniei de către Fiege, un important furnizor de servicii de logistică către terţi. La momentul actual, Fiege închiriază 45.000 m2 în trei clădiri din acelaşi parc şi 53.400 m2 în spaţii ProLogis din Europa şi Asia. Cu acces la servicii feroviare, locaţia serveşte drept centrul principal de distribuţie al Fiege pentru Europa Centrală, de Vest şi de Est

La 31 decembrie 2007, platforma ProLogis din Polonia însuma peste 1.72 de milioane de m2 de spaţii industriale aflate în proprietate, administrare sau aflate în curs de dezvoltare.

Data: 28 ianuarie 2008

Sursa: ProLogis