ProLogis, unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, a inchiriat peste 950.000 de metri patrati de spatiu logistic in Europa Centrala si de Est in 2008.

Romania se afla pe locul al treilea in ceea ce priveste cele mai mari tranii din regiune anul trecut. Astfel, ProLogis a inchiriat 28.000 de metri patrati in ProLogis Park Bucharest A1 companiei Centrum Logistics (mai multe detalii in tabelul de mai jos).

„In prezent, spatiul logistic oferit de noi reprezinta 33% din totalul de spatiu industrial existent in zona ECE. Portofoliul nostru de proprietati, cuprinzator si dezvoltat strategic, ii ajuta pe clienti sa-si extinda in mod eficient reteaua de distributie prin intermediul celor mai performante spatii logistice”, a declarat Ben Bannatyne, ProLogis Managing Director pentru Europa Centrala si de Est.

In 2008, compania a dezvoltat peste 860.000 de metri patrati de spatiu logistic si s-a extins in noi locatii, dintre care amintim Szczecin (Polonia), Ostrava, Pilsen (Republica Ceha) si Nove Mesto (Slovacia).

In 2008 ProLogis a inaugurat doua noi sedii in Polonia – in Poznań si Chorzów. in prezent, ProLogis detine 9 birouri in regiune, incluzand sediul pentru Europa Centrala si de Est din Varsovia si biroul din Wroclaw.

Potrivit reprezentantilor companiei, in 2009, ProLogis se va concentra in Europa Centrala si de Est pe inchirierea spatiului din cladiri existente sau recent dezvoltate, pe dezvoltarea de parteneriate si pe finalizarea constructiilor pentru proiectele incepute in semestrul doi al anului 2008.

ProLogis este unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, cu peste 44 de milioane de metri patrati pe piete din America de Nord, Europa si Asia. Compania inchiriaza spatiile sale industriale catre peste 4.000 de clienti printre care se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga.

0-26526-tabel.jpg

Sursa: ProLogis