Includerea proiectului minier de la Roşia Montană în programul de guvernare reprezintă încă un subiect de negociere în cadrul viitorului guvern, între ministrul nominalizat pentru portofoliul Economiei, Adriean Videanu (PDL), şi cel nominalizat pentru Mediu, Laszlo Borbely (UDMR).

„Includerea acestui proiect în programul de guvernare reprezintă încă un subiect delicat de negociere între viitorii miniştri ai Economiei şi Mediului”, au declarat, sâmbătă, agenţiei Mediafax, surse oficiale, la finalul unei discuţii între premierul desemnat Emil Boc şi miniştrii viitorului Cabinet privind programul de guvernare.

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri că va include proiectul minier de la Roşia Montană în programul de guvernare şi vrea ca acesta să înceapă cât mai curând posibil, cu actualul investitor, compania canadiană Gabriel Resources. „Vreau pornirea acestui acestui proiect cât mai curând posibil”, a afirmat Videanu.

Controverse legate de Roşia Montană

Proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, este unul controversat, contestatarii invocând în special problemele de mediu care ar urma să fie provocate de această investiţie.

În 2008, când Ministerul Mediului era condus de către Attila Korodi (UDMR), Uniunea a insistat ca în Parlament să fie dezbătut în regim de urgenţă proiectul de lege privind interzicerea folosirii cianurilor în activităţile de minerit din România.

SURSA: Mediafax