Sunrise este unul dintre principalii operatori telecom din Elveția, care a lansat rețeaua 5G la începutul anului 2019. 5G este o tehnologie de comunicații mobile de nouă generație, care este capabilă să îmbunătățească experiența utilizatorului. Huawei a cooperat cu echipa de optimizare a Sunrise prin utilizarea soluției inteligente de optimizare a rețelei 5G. Ca urmare, Sunrise și-a depășit concurenții în primele măsurători 5G ale revistei Connect (în toate țările vorbitoare de limbă germană, ediția 1/2020) 1. Aceste rezultate au confirmat analiza 5G din RootMetrics, realizată de IHS Markit în noiembrie 2019, arătând că Sunrise are cea mai extinsă și mai rapidă rețea 5G din Elveția, scrie Albawaba.com.

Elmar Grasser, CTO al Sunrise, a declarat: „Sunrise a început lansarea 5G ca unul dintre primii operatori din întreaga lume și este primul operator 5G din Europa. Strategia noastră vizionară de lansare și gestionare a rețelei, combinată cu soluțiile inovatoare de echipamente și servicii de la Huawei, stau la baza leadershipului nostru în 5G. Datorită eforturilor noastre comune de optimizare, putem oferi clienților noștri servicii remarcabile de calitate 5G”.

Proiectul de optimizare a rețelei 5G, o cooperare a Huawei și Sunrise, îmbunătățește în mod direct experiența utilizatorilor în 5G. Ellick Chen, directorul general al domeniului de planificare și optimizare a rețelei Huawei, a subliniat punctele cheie ale optimizării rețelei în acest proiect:

Optimizarea performanței cheie 5G: După lansarea 5G în Elveția, testarea proiectului a arătat câteva probleme tipice, cum ar fi randamentul „0” și un camp ratio redus. Echipa de proiect a identificat rapid câteva dintre problemele majore. Echipa a avut un răspuns rapid și a colaborat cu experții Sunrise Optimization pentru a realiza îmbunătățiri ale performanței rețelei, care au redus eșantioanele NR cu 0 debit cu un factor de 10x. A îmbunătățit raportul de tabără 5G de două ori. Optimizarea sa îmbunătățit cu un procent mediu de 5% de 5G, iar debitul maxim a atins aproape 1,7 Gbps.

Optimizarea experienței utilizatorului final 5G: primul val de utilizatori 5G sunt în principal clienți de mare valoare, ale căror probleme legate de experiență pot avea un impact negativ asupra imaginii de marcă a operatorului. Huawei a colaborat cu Sunrise pentru a rezolva problemele utilizând optimizarea stratului de ancorare NR / LTE etc.

Concurenții au depășit performanțele în primele măsurători de conectare 5G: Sunrise și eforturile combinate ale Huawei au dus la îmbunătățirea experienței utilizatorului și la realizarea unui reper de marcă. Din august până în octombrie 2019, ambele părți au trecut prin trei runde de optimizare și compania și-a depășit concurenții și a câștigat INNOVATIONSPREIS 2019 pentru lansarea sa 5G.

Jack Wang, președinte al Service & Software Marketing & Solutions Department la Huawei, a declarat: „Acest premiu reprezintă o recunoaștere în industrie a realizărilor Huawei și Sunrise în optimizarea rețelei 5G. Sunrise a ales Huawei ca partener strategic pentru rețeaua și experiența 5G, iar aceasta este o recunoaștere a capacităților tehnice ale Huawei. Huawei a cooperat cu Sunrise pentru a oferi rezultate excelente recunoscute de industrie în ceea ce privește performanța rețelei și îmbunătățirea experienței utilizatorului. Huawei va furniza continuu cele mai bune servicii de optimizare a rețelei 5G pentru operatorii globali, ajutând operatorii sa realizeze o experiență de serviciu 5G de top.”(P)