Camera Deputaților a votat azi, 11 decembrie, proiectul de lege prin care părinții pot sta acasă în cazul în care școlile sunt închise. Concret, proiectul de lege spune că unul dintre părinți își poate lua liber de la muncă pentru a supraveghea copiii, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt acordați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a alor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Proiectul, care a fost adoptat cu unananimitate de voturi, vizează copiii cu vârsta de până în 12 ani sau încadrați în categoria persoanelor cu dizabilități.

Ce se întâmplă cu indemnizația potrivit acestei propuneri legislative

Proiectul mai prevede ca în cazul în care în urma unor verificări se constată că ambii părinți suau solicitat simultat zile libere, va fi anulată definitiv posibilitatea ulterioară de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

„Adoptarea unei astfel de propuneri legislative vine în spriinul părinților, având în vedere problemele cu care aceștia se confruntă atunci când copiii sunt nevoiți să rămână acasă în situația închiderii temporare a unităților de învătământ unde aceștia sunt arondați”, se arată în expunerea de motive.