Gabriela Firea a anunțat de curând că s-a deschis oferta pentru achiziționarea a 100 de tramvaie din fonduri europene. Pentru realizarea acestui proiect, municipalitatea are două variante de companii cu care să lucreze, respectiv una turcească și una românească.

În parcul auto al Capitalei ar mai putea intra încă 130 de autobuze hibrid și 100 de troleibuze. Pentru asta au fost depuse două proiecte pe Fondul de Mediu. Deschiderea ofertelor pentru autobuzele hybrid va avea loc pe 7 mai, iar pentru cele 100 de troleibuze pe 15 aprilie.

Este vorba despre Astra Vagoane Călători și despre turcii Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Firma din Arad livreaza deja vagoane pentru Cluj Napoca. Compania ar putea asigura în curând transportul public și din Galaţi şi Oradea.

Firma turcească nu este văzută cu ochi buni de cei care lucrează în domeniu. Șoferii de autobuze spun că autovehiculele pe care le conduc provin din aceași țară și stau mai mult stricate, conform Digi24.

Primăria București conștientizează starea avansată de degradare a mijloacelor de transport în comun din oraș. Pâna la achiziția de noi modele, Gabi Firea propune cosmetizarea celor pe care le avem deja.

„Totuşi, în mijloacele de transport în comun vechi trebuie acţionat constant şi activ. Curăţenie maximă. Rog conducerea STB ca toate tramvaiele să fie, de asemenea, şi o curăţenie la exterior şi vopseaua să fie refăcută. Până vin tramvaiele noi, să le igienizăm pe cele pe care le avem”, a spus Gabriela Firea.