‘Guvernul a adoptat acest Proiect de Lege, care a fost trimis spre Senat în procedură de urgenţă’, precizează sursa citată.

Iniţial, Guvernul şi-a propus să adopte modificările la Codul rutier prin ordonanţă de urgenţă.

Adoptarea unei OUG a fost însă amânată la ultimele două şedinţe de guvern, din 9 şi 2 octombrie.

‘Motivul pentru care s-a amânat astăzi ţine de raţiuni tehnice, şi anume de corelarea bazelor de date. Aşa cum ştiţi, se înfiinţează un cont unic la Ministerul de Finanţe, prin Ministerul de Finanţe şi se pune problema de acces la acest cont unic de către cei care sunt administratori la Ministerul de Interne, respectiv Poliţia Rutieră. Odată ce va fi rezolvată această problemă tehnică, ce ţine mai mult de partea de soft, ordonanţa de urgenţă va fi promovată’, afirma ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, săptămâna trecută, la finalul şedinţei de guvern.

De asemenea, premierul Victor Ponta declara joia trecută că, în ceea ce priveşte adoptarea noului Cod Rutier, mai sunt de rezolvat problemele tehnice ce ţin de softurile care conectează Poliţia Rutieră cu Trezoreria, dar şi problema contului unic în care vor fi vărsate toate sumele încasate din amenzile primite de şoferi.

Victor Ponta a întărit totodată afirmaţia ministrului de Interne, Radu Stroe, potrivit căreia noul Cod Rutier ar urma să opereze pentru o perioadă de şase luni – un an, după care ar putea suferi unele modificări. AGERPRES