Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze o Clinică Metropolitană de Stomatologie în subordinea Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSM). De aceea, cei care vor beneficia de acest proiect trebuie să aibă domiciliul în București. 

”Pentru acordarea în condiţii de maximă eficienţă şi operativitate, de servicii medicale stomatologice cetăţenilor cu domiciliul în Bucureşti sau cu viza de reşedinţă obţinută cu minim şase luni înainte de accesarea serviciilor medicale, este necesară înfiinţarea unei Clinici Metropolitane de Stomatologice”, se arată într-un proiect care va fi discutat la ședința de miercuri a CGMB, potrivit hotnews

Clinica Metropolitană de Stimatologie va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi va avea o suprafaţă de circa 1.000 mp.

Conform proiectului, în România, serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporţie de 95% prin mediul privat.

“În România, 75% dintre copiii cu vârste între şase şi 11 ani au carii pe dinţii temporari şi 39% pe dinţii definitivi. Gingivita şi boala parodontală debutează precoce (5-7 ani), incidenţa şi severitatea ei crescând spre perioada adolescenţei”, mai spune sursa citată.