Programul Rabla pentru autoturisme ar trebui extins şi pentru scutere şi motociclete noi. Deputatul PSD, Adrian Todor, a anunțat că sprijină o iniţiativă privind includerea scuterelor și a motocicletor. Este vorba de un demers al unui ONG care strânge semnături pentru modificarea programului actual.

„Cred că ar fi oportun ca şi deţinătorii de motociclete sau scutere să fie sprijiniţi prin acest program al Guvernului României, dându-li-se posibilitatea să-şi achiziţioneze şi ei o motocicletă sau un scuter nou. Sunt convins că foarte mulţi români şi-ar dori un astfel de program. De altfel, a şi fost demarată o strângere de semnături în acest sens, de către un ONG, iniţiativă care a adunat mulţi susţinători şi pe care am decis să o sprijin”, a declarat deputatul social democrat.

„Sper ca acest demers să fie încununat cu succes, iar de anul viitor, dacă nu chiar din acest an, să reuşim să introducem şi motocicletele în programul Rabla”, a comentat Adrian Todor.

Anul acesta au fost alocaţi 322 milioane de lei pentru românii care vor să îşi cumpere o maşină nouă, iar social democratul estimează că aproape 35.000 de români vor putea să îşi înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu unele mai puţin poluante.