Ministerul Finanțelor informează că Comisia Europeană a aprobat solicitarea de a prelungi Programul IMM Invest România şi Subprogramul Agro IMM Invest, începând cu 1 iulie 2021 până la data de 31 decembrie 2021.

Totodată, au fost majorate plafoanele schemei de ajutor de stat de la 800.000 euro la 1,8 milioane de euro pentru fiecare întreprindere, mai precizează sursa citată.

„Comisia Europeană a aprobat solicitarea Ministerul Finanţelor, adresată în baza Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, de a prelungi Programul IMM Invest România şi Subprogramul Agro IMM Invest, începând cu 1 iulie 2021 până la data de 31 decembrie 2021, şi de a majora plafoanele schemei de ajutor de stat de la 800.000 euro la 1.800.000 de euro pentru fiecare întreprindere”, a anunţat Ministerul.

IMM Invest a avut un impact benefic asupra economiei 

De menționat este faptul că, demersurile Ministerului Finanţelor vin ca urmare a impactului benefic pe care programele l-au avut asupra economiei, cât şi a interesului IMM-urilor de a accesa în continuare credite cu garanţii de stat.

„Aprobarea Comisiei Europene de continuare a Programului IMM Invest România şi a Subprogramului Agro Invest vine ca o recunoaştere a adecvării şi eficienţei măsurilor de sprijin care susţin mediul antreprenorial românesc. Infuzia de capital atrasă prin Programul IMM Invest în anul 2020, care a depăşit 15 miliarde lei, prin acordarea a peste 25.500 de credite garantate de stat, continuă şi în anul 2021.

O altă veste bună este că, prin decizia Comisiei Europene, suntem în măsură să majorăm plafoanele schemei de ajutor de stat, pentru a putea susţine accesul la finanţare a peste 58.000 de beneficiari în cei doi ani de funcţionare a Programului, în limita plafonului anual de garantare, în valoare de 15 miliarde lei”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.

Amintim faptul că, până în prezent, Ministerul Finanţelor, prin FNGCIMM, a alocat IMM-urilor sume de peste 222 milioane de lei, pe parcursul anului 2020, şi peste 246 milioane de lei, pe parcursul acestui an, reprezentând comisioane şi dobânzi.

„Aceste date arată că programele dezvoltate sunt un succes care plasează economia României într-un grafic de dezvoltare ascendent”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.