Programul aparține Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și urmărește susținerea participării operatorilor români la târgurile și expoziţiile din afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice. 

De acest suport financiar se pot bucura și SRL-Debutante, institutele de cercetare științifică–dezvoltare tehnologică și instituțiile medicale. Acestea au parte de un proces simplificat de aplicare și decontare. 

Sumele sunt plafonate la 25.000 lei, pentru târguri si expoziții internaționale și 10.000 lei, pentru misiuni economice internaţionale, iar finanțarea se acordă în sume fixe, de tip sprijin forfetar. Bugetul total al programului este de 7,8 milioane de lei.   Sectoarele economice care beneficiază de suport sunt tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, precum și cercetarea, inovarea ştiinţifică şi medicală. 

În plus, se va acorda un punctaj suplimentar firmelor care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, celor care au brand propriu și un site într-o limbă de circulație internațională.


Te-ar putea interesa și: