"Programul Rabla şi Programul Casa Verde vor continua. Tot ceea ce este bun şi în folosul cetăţeanului va continua, dar evident trebuie să identific sursele de finanţare pentru derularea acestor programe", a spus Plumb.

Totodată, aceasta a menţionat că, în ceea ce priveşte administrarea plajelor, autorităţile locale ar trebui să se ocupe de întreţinerea lor, în timp ce la nivelul absorbţiei fondurilor europene este nevoie de o coordonare din partea Ministerului Afacerilor Europene.

"Plajele din România trebuie să fie trecute în administrarea autorităţilor locale ţinând cont de sinergia Mării Negre, de strategia Dunării. Legislaţia europeană prevede clar că doar în situaţia în care plajele fac obiectul reţelei Natura 2000 sau sunt considerate situri, ele sunt gestionate direct de ministerul de resort. Vreau ca litoralul românesc să se bucure de aceeaşi atenţie de care se bucură şi litoralul francez, şi litoralul spaniol, şi litoralul italian. În ceea ce priveşte POS-ul de mediu, acesta are cea mai mică rată de absorbţie. Vom depune toate eforturile să evităm dezangajarea. Este absolut necesar să existe o coordonare, iar aceasta trebuie făcută de Ministerul Afacerilor Europene care să poată să coordoneze tot ce înseană eficientizare pe programele operaţionale sectoriale. Vreau să va spun că, în primul rând, trebuie să adaptăm Legea privind achiziţiile publice la criteriile şi normele europene", a spus Plumb.

Ministrul desemnat al Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru preluarea portofoliului MMP.

Validarea a avut loc cu 40 de voturi pentru, opt împotrivă şi şase abţineri.
SURSA: Agerpres