Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind o imagine clară a evoluției condițiilor meteorologice în întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, românii se pot aștepta la temperaturi mai ridicate decât cele normale și la o varietate de precipitații în diferite zone ale țării.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni?

Începând cu săptămâna 19 – 26 februarie, temperaturile vor fi peste media specifică acestui interval în toate regiunile României. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, în timp ce în restul teritoriului se va situa aproape de normal, transmite ANM.

Pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie, se anticipează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât media în regiunile vestice și sudice, iar în zonele submontane ale Olteniei și Munteniei se așteaptă precipitații abundente. În restul țării, precipitațiile vor fi în general apropiate de normal pentru această perioadă.

Pentru intervalul 4 – 11 martie, meteorologii prevăd că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât de obicei în toată țara. Regimul pluviometric va fi în apropierea normalului în cea mai mare parte a țării, mai spun meteorologii ANM.

În fine, pentru săptămâna 11 – 18 martie, se prognozează că mediile valorilor termice vor fi peste cele specifice pentru acea perioadă în întreaga Românie. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normă în toate regiunile.

temperaturi ANM 20.02.2024
Starea vremii la data de 20.02.2024 ora 0800

Cod galben de ceață în județele Arad și Timiș

Pe de altă parte, ANM a emis pentru marți dimineața un Cod galben de ceaţă densă în localităţi din judeţele Arad și Timiş, valabile în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţul Arad, respectiv în localităţile: Arad, Lipova, Vladimirescu, Vinga, Zăbrani, Ghioroc, Şagu, Săvârşin, Fântânele, Bârzava, Conop, Păuliş, Vărădia de Mureş, Zădăreni, Birchiş, Petriş, Ususău, Bata, Frumuşeni, Şiştarovăţ, se va semnala local ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Fenomenele vor persista până la aceeaşi oră şi în judeţul Timiş, în localităţile: Timișoara, Variaș, Săcălaz, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Peciu Nou, Cărpiniș, Sânandrei, Satchinez, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Biled, Cenei, Sacoșu Turcesc, Banloc, Pișchia, Giulvăz, Uivar, Șandra, Șag, Dumbrăvița, Voiteg, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Mașloc, Dudeștii Noi, Ghilad, Remetea Mare, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Fibiș, Pădureni, Parța, Bucovăț, Giera, Bogda.