Prognoza meteo de la ANM pentru acest weekend nu este deloc îmbucurătoare. Se vor acumula cantități de apă, local, de peste 10…20 l/mp, iar mai ales în sudul Moldovei, Dobrogea, Bărăgan și la munte, izolat, mai mari de 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în sud-estul teritoriului. În restul țării cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Maximele ajung până la 32 de grade în Câmpia de Vest.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări și vor mai fi averse, posibil moderate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Averse cu caracter torenţial și descărcări electrice pentru ziua de sâmbătă

Prognoza meteo, sâmbătă, 19 iunie. În ţară, vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în regiunile din jumătatea de est, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul ţării, astfel că, pe arii extinse în sud, în est, în centru și local în rest, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de peste 15..25 l/mp, iar pe suprafețe mai mici, în special în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și la munte, se vor cumula peste 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 32 de grade, cu cele ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 grade.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Mai ales pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă, în medie de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge vieze de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 20 iunie

Prognoza meteo duminică, 20 iunie. În jumătatea de est a țării și la munte vremea se va menține instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, mai ridicate în Câmpia de Vest, până spre 32 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara. Se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.