Prognoza meteo ANM! Avertizarea meteorologilor privind canicula! Când scăpăm de căldura sufocantă care s-a abătut peste România.

Meteorologii anunță că valul de căldură se va intensifica în toate zonele. Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 37 de grade.

„PROGNOZA METEO ANM LUNI: Valul de căldură se va intensifica în toate zonele de câmpie și de podiș, unde în orele amiezii vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona de deal și de munte, unde cu o probabilitate mai mare după orele prânzului vor fi înnorări temporare și cu totul izolat ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa între 16 și 25 de grade, mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO ANM MARTI: Vremea caniculară în orele amiezii în zonele de câmpie și de podiș va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 37 de grade. Cerul va fi senin, exceptând regiunile vestice și nordice precum și în zonele montane aferente acestora, unde pe parcursul nopții vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care, pe arii în general restrânse, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și foarte probabil vijelii. Pe spații mici se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Prognoza meteo ANM! Avertizarea meteorologilor privind canicula! Când scăpăm de căldura sufocantă care s-a abătut peste România.

PROGNOZA METEO ANM MIERCURI: Instabilitatea atmosferică temporar va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecevente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala în prima parte a intervalului în vest, centru și nord, precum și la deal și la munte – unde valorile termice vor marca o scădere semnificativă, apoi local și în restul teritoriului, unde pe parcursul zilei vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară. Cantitățile de apă ce se vor înregistra, fie în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO ANM JOI: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local la deal și la munte și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare de apariție în centru, est și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului local în estul țării, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară și în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.”, anunţă ANM potrivit romaniatv.net.

Prognoza meteo ANM! Avertizarea meteorologilor privind canicula! Când scăpăm de căldura sufocantă care s-a abătut peste România.