În perioada ianuarie-martie 2017, profitul operaţional a crescut cu 40%, la 4,37 miliarde de euro (4,77 miliarde de dolari), de la 3,13 miliarde de euro în primul trimestru din 2016, a anunţat miercuri VW, alăturându-se astfel rivalelor germane Daimler şi BMW care au raportat de asemenea rezultate trimestriale peste aşteptări. 

Pentru acest an cel mai mare producător auto din lume se aşteaptă la o marjă de profit de 6% – 7%, după 6,7% în 2016. 

Veniturile din vânzări au urcat cu 10,3% în primul trimestru din acest an, la 56,2 miliarde de euro. 

"Eforturile noastre de îmbunătăţire a eficienţei şi a productivităţii la nivelul grupului îşi arată roadele", a afirmat directorul general Matthias Mueller. 

Miercuri, la Bursa de la Frankfurt acţiunile Volkswagen au scăzut cu 0,3%, la 143,95 euro. Anul acesta, titlurile au urcat cu 8%, evaluând producătorul auto la 73 de miliarde de euro (80 de miliarde de dolari). 

În ultima perioadă, vânzările Volkswagen au crescut chiar dacă grupul a trecut printr-un scandal de amploare după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În pofida acestui scandal, anul trecut Volkswagen a trecut în faţa Toyota devenind cel mai mare producător auto mondial în condiţiile în care a vândut 10,3 milioane vehicule la nivel mondial. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

AGERPRES