Grupul austriac Raiffeisen International a înregistrat în România, în primul semestru al acestui an, un profit după taxe de 52 milioane euro, în creştere cu 40,5% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal datorită scăderii puternice a provizioanelor.

Astfel, provizioanele constituite de Raiffeisen pentru eventuale deteriorări ale activelor din România au scăzut de la 62 milioane euro la 33 milioane euro, iar profitul după impozitare a urcat de la 37 milioane euro la 52 milioane euro, potrivit unui raport prezentat marţi de banca austriacă.

Activele grupului pe piaţa românească au scăzut cu 5% în primele şase luni, la 5,818 miliarde euro, de la 6,164 miliarde euro la finele anului trecut.

Raiffeisen International a înregistrat în România venituri operaţionale de 221 milioane euro în primul semestru, în scădere cu 6% de la nivelul de 235 milioane euro din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Venitul net din dobânzi a urcat de la 112 milioane euro la 120 milioane euro, iar cel din comisioane de la 96 milioane euro la 98 milioane euro. Venitul net din trading a coborât însă puternic, de la 29 milioane euro la 6 milioane euro.

Cheltuielile administrative au scăzut cu circa două milioane de euro, la 133 milioane euro.

Rentabilitatea capitalului propriu după impozitare a urcat de la 17,9% la 25,8%. Raiffeisen International deţine o reţea de 542 de sucursale în România, având aproape 6.000 de angajaţi pe plan local la jumătatea acestui an, care deservesc peste 1,9 milioane de clienţi.

SURSA: Mediafax