Raiffeisen Bank International, prezentă şi pe piaţa din România, a mai precizat că în 2010 provizioanele pentru credite neperformante s-au redus la jumătate, până la 1,194 miliarde euro (cu 46,5% mai puţin faţă de 2,232 miliarde euro în 2009). Câştigul pe acţiune a crescut de la 1,29 euro pro forma în 2009 la 4,56 euro.

Boardul RBI va propune la Adunarea Generală Anuală acordarea unui dividend de 1,05 euro, peste 0,50 euro cât estimau analiştii. Dacă propunerea va fi aprobată, suma totală alocată pentru plata dividendelor va fi de 204,3 milioane euro.

‘Anul 2010 a fost unul decisiv atât pentru compania noastră cât şi penru piaţa din Europa Centrală şi de Est. În pofida costurilor suplimentare implicate de fuziunea cu RZB, Raiffeisen Bank International a reuşit să afişeze un profit net de peste un miliard de euro în primul său exerciţiu financiar. Pe ansamblu, Europa Centrală şi de Est a reuşit să-şi revină şi toate ţările din regiune ar urma să revină pe o traiectorie de creştere în 2011’, a declarat directorul general al Raiffeisen Bank International, Herbert Stepic.

Raiffeisen Bank International este un grup bancar format anul trecut din fuziunea Raiffeisen International Bank-Holding AG şi a băncii mamă Raiffeisen Zentralbank.

Pe piaţa locală, Raiffeisen Bank România este o bancă universală care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de 540 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, aproape 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 de corporaţii mari şi medii.
SURSA: Agerpres