În primele trei luni ale acestui an Nokia a înregistrat un profit net de 344 milioane de euro, în scădere uşoară cu 1,4% comparativ cu 349 milioane euro în perioada similară a anului trecut.
Cu toate acestea rezultatele Nokia sunt superioare estimărilor analiştilor intervievaţi de Dow Jones care mizau pe un rezultat net de 279 milioane de euro. În aceiaşi perioadă cifra de afaceri a Nokia a crescut cu 9,2% până la 10,39 miliarde de euro de la 9,5 miliarde euro în urmă cu un an.

De asemenea, cota de piaţă a Nokia a continuat să scadă până la 29% de la 33% în primul trimestru al anului trecut şi 31 de procente în trimestrul patru 2010.
Pentru a recupera decalajul pe segmentul smartphones, Nokia a anunţat joi încheierea unui acord definitiv cu Microsoft în vederea instalării sistemului de operare produs de gigantul american pe produsele sale, în locul platformei Symbian. Nokia a precizat că acest acord îi va permite să reducă costurile anuale cu aproximativ un miliard de euro.

În România, Nokia a investit 60 de milioane de euro în localitatea Jucu din judeţul Cluj într-o fabrică inaugurată pe 24 septembrie 2008.
Sursa: Agerpres