Profitul net al companiei americane Dell, al doilea mare producător de computere personale la nivel mondial, a scăzut puternic în primul semestru, la 762 milioane de dolari, de la 1,4 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, însă a depăşit estimările pieţei.

Vânzările companiei s-au redus, în acelaşi interval, cu 22,8%, la 25,1 miliarde de dolari, de la 32,51 miliarde de dolari, se arată într-un raport prezentat de Dell.

Compania a fost afectată mai devreme şi mai sever decât concurenţa de criza financiară şi de recesiune, însă a confirmat trendul pozitiv al afacerilor şi anticipează că vânzările vor creşte în a doua jumătate a anului.

Primul semestru al anului fiscal s-a încheiat, pentru Dell, la 31 iulie, trimestrele de raportare ale companiei fiind decalate faţă de anul calendaristic.În trimestrul al doilea al exerciţiului financiar, respectiv perioada mai-iulie, vânzările Dell au scăzut cu 22%, la 12,76 miliarde de dolari, de la 16,43 miliarde de dolari în intervalul corespunzător al anului fiscal anterior, respectiv perioada iunie-august a lui 2008.

Profitul net la Dell a scăzut, în trimestrul al doilea al anului fiscal, cu 23,3%, de la 616 milioane de dolari la 472 milioane de dolari.

SURSA: Mediafax