Profitul net a picat la 3,73 miliarde dolari sau 90 de cenţi pe acţiune, de la 4,83 miliarde dolari sau 1,12 dolari pe acţiune, comparativ cu al patrulea trimestru din 2010, a spus compania.Câştigurile au fost în linie cu estimarea medie de 90 de cenţi din partea celor 28 de anaşişti chestionaţi de Bloomberg.
Veniturile din investement-banking au picat cu 30%, la 4,36 miliarde dolari, după ce în ultimul an mulţi clienţi au stat deoparte îngrijoraţi de faptul că actuala criză a datoriilor din Europa ar putea conduce economia globală pe scădere.
Scăderea este mai mare decât a spus investitorilor în decembrie preşedintele executiv Jamie Dimon, în vârstă de 55 de ani. Atunci, el spunea că veniturile din activitatea de business vor rămâne în principiu neschimbate faţă de cele 6,37 miliarde dolari din trimestrul al treilea.
“Volumele de tranzacţionare au rămas la un nivel destul de slab în trimestrul al patrulea. Investitorii corporate şi instituţionali au rămas cu o aversiune crescută la risc”, spune un analist.
Pentru întreg anul, profitul net al JP Morgan s-a situat la 19 miliarde dolari, în creştere cu 9% faţă de 2010.
“Credem că veniturile au fost rezonabile având în vedere contextul, cu toate că veniturile din trimestrul al patrulea au dezamăgit uşor”, a spus Dimon.
Pentru a compensa scăderea veniturilor, băncile de investiţii au apelat la reduceri de posturi. Companiile financiare au anunţat că îşi vor reduce personalul cu mai mult de 200.000 de posturi.