Profitul înainte de dobânzi, taxe şi factori excepţionali al Fiat a crescut de peste două ori în trimestrul al doilea, la 651 milioane euro, după venituri de 14,8 miliarde euro, în urcare cu 12,5%, iar grupul a anunţat că ar putea majora prognoza pentru întregul an, datorită reducerilor de costuri.

Scăderea cheltuielilor şi creşterea vânzărilor de produse cu preţ mai mare sunt principalii factori care au determinat îmbunătăţirea rezultatelor Fiat în perioada aprilie-iunie faţă de intervalul corespunzător al anului trecut.

Fiat, care are o participaţie de 20% la constructorul auto american Chrysler, a mai anunţat miercuri că are şanse mari să obţină finanţare de patru miliarde euro de la mai multe bănci, şi a stabilit data de 16 septembrie ca termen limită pentru a obţine aprobarea acţionarilor în privinţa separării operaţiunilor auto de celelalte activităţi industriale.

Acţiunile companiei au urcat cu 5,63% pe bursa de la Milano până la ora 7:23 GMT, depăşind performanţele indicelui sectorului auto european.

Analiştii estimau un profit înainte de dobânzi, taxe şi factori excepţionali de 380 milioane euro, compania depăşind semnificativ acest nivel.

SURSA: Medifax