Conform unui comunicat al companiei, profitul operaţional în primele 9 luni din 2014 a fost de 372 milioane lei, cu 3% peste cel din perioada ianuarie-septembrie 2013.

Veniturile au totalizat 3,558 miliarde lei, în scădere cu 412 milioane lei (minus 10%), faţă de primele 9 luni din 2013. În acelaşi interval de timp, SC Electrica SA a reuşit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, până la 3,186 miliarde lei.

În cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% faţă de trimestrul al doilea din 2014.

'Din punct de vedere financiar, am continuat direcţia de monitorizare strictă şi reducere a costurilor, de încadrare în ţintele stabilite de către reglementator pentru activitatea reglementată, precum şi eficientizarea activităţii în zona competitivă, în aşa fel încât performanţele noastre să ne menţină pe poziţia de lider. În perioada analizată, am demarat implementarea unei etape importante din planul de acţiune pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative. Acum putem spune că avem şi avantajul unui nou Consiliu de Administraţie, format din profesionişti cu o expertiză dovedită', a declarat directorul general al Electrica, Ioan Roşca.

Acesta a subliniat că reducerea veniturilor a fost determinată de evoluţia consumului, de pierderea unor consumatori ce provocau probleme şi de preţurile finale la consumatori.

'Revenind la analiza rezultatelor financiare, explicaţia scăderii venitului se regăseşte în evoluţia consumului de energie în linie cu consumul naţional, în pierderea unor consumatori care ne provocau probleme în zona de lichidităţi, precum şi în preţurile finale la consumatorii din piaţa competitivă. De remarcat este că, în acelaşi timp, am reuşit să reducem semnificativ costurile, în primul rând prin achiziţia de energie la preţuri mai mici, precum şi prin creşterea eficienţei în zona cheltuielilor operaţionale. Suntem convinşi că prin implementarea unor înalte standarde de guvernanţă corporativă la nivelul Grupului, dar şi prin continuarea măsurilor de eficientizare a activităţilor din toate segmentele, Electrica se află pe drumul cel bun şi îşi va atinge ţinta, aceea de a fi la nivelul companiilor de top din sectorul de distribuţie şi furnizare din regiune', a spus directorul Electrica.

AGERPRES