În perioada ianuarie-martie 2011 profitul net a fost de 480 milioane de euro (698 milioane de dolari), faţă de 767 milioane de euro în perioada similară din 2010. Analiştii estimau un profit de 572 milioane de euro.

Veniturile au scăzut cu 7,7%, la 14,6 miliarde de euro după deconsolidarea diviziei sale T-Mobile din Marea Britanie, faţă de o estimare medie de 14,8 miliarde de euro.

Directorul general al companiei germane, Rene Obermann, se concentrează pe îmbunătăţirea profitabilităţii pe piaţa internă şi stoparea declinului veniturilor în Europa de Sud-Est, după ce a acceptat să vândă divizia T-Mobile din SUA pentru 39 miliarde de dolari, o parte din bani urmând să fie utilizaţi pentru plata datoriei.

Profitul ajustat înainte de plata dobânzilor, impozitelor, includerea deprecierii şi a amortizării (EBITDA) pentru anumite elemente a scăzut cu 8,4%, la 4,48 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimau un EBITDA de 4,55 miliarde de euro.

Compania germană a confirmat estimările privind EBITDA ajustat în acest an la aproximativ 19,1 miliarde de euro, inclusiv divizia T-Mobile din SUA, ceea ce va contribui cu aproximativ 5,5 miliarde de dolari în profitul din acest an.

În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru a prelua un pachet de 30% din acţiunile OTE. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom.
SURSA: Agerpres