Producatorul danez de bere Carlsberg a anuntat o crestere cu 68% a profitului inainte de taxe pentru cel de-al doilea trimestru al anului, pe fondul majorarii afacerilor in Europa de Est si Asia.

Carlsberg a raportat astfel un castig inainte de taxe si impozite de 3,2 miliarde coroane daneze (669 milioane dolari), fata de 1,9 miliarde coroane perioada similara a anului trecut. Analistii estimasera un profit de 2,6 miliarde coroane.

„Raportul arata bine. Unii investitori au fost ingrijorati de evolutia pietei din Rusia, insa rezultatele din aceasta zona au fost foarte bune”, a declarat Michael Hybholt, analist al Nordea.

„Chiar daca piata s-a confruntat cu unele conditii mai dificile,in contextul scumpirii materiilor prime si al nesiguranţei de pe unele piete, cresterea din Europa de Est si Asia a ramas puternica”, au declarat reprezentantii companiei daneze.

Carlsberg estimeaza ca in acest an va ajunge la un profit operational de aproximativ 5,9 miliarde coroane daneze. Compania s-a aliat in acest an cu Heineken pentru a cumpara compania britanica Scottish & Newcastle pentru 7,8 miliarde lire sterline.

Sursa: Reuters