Electrica a încheiat primul trimestru al anului 2011 cu un profit brut de 7,091 milioane lei, de două ori peste nivelul aprobat, conform datelor furnizate de companie.

Compania a luat măsuri de reducere a cheltuielilor, în contextul de crizei economice, urmând ca, până la finele anului, să fie redusă valoarea contractului pentru închirierea de maşini cu 30 la sută, contract care a fost încheiat în urma unei licitaţii cu SC Electrica Serv, societate membră a grupului Electrica. De asemenea, a fost anulată achiziţia echipamentelor de tehnică de calcul (calculatoare, imprimante, laptopuri) în valoare de 500.000 lei, au fost reduse semnificativ cheltuielile de protocol şi sponsorizare şi, comparativ cu anul 2009, în anul 2010, se vor reduce cu 50 la sută cheltuielile cu deplasările personalului.

Electrica este o societate comercială cu acţionar unic statul prin Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, având ca obiect de activitate managementul şi strategia generală pentru cele şase societăţi comerciale din grup.