Raportat la anul precedent, în 2014, profitul net al companiei s-a înjumătățit în timp ce cifra de afaceri netă a scăzut cu 20%, ajungând la 88,03 milioane de lei (26,3 milioane de dolari).

Conducerea companiei estima anul trecut un profit net mai mic decât cel obținut. În același timp, Rompetrol Well Services și-a redus datoriile pe termen scurt.

Barilul – impact major asupra companiilor de foraj

Căderea cotației țițeiului a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor companiei. De exemplu, pe primele nouă luni ale anului trecut, compania anunța un profit net de 12,63 milioane de lei. De aici se poate observa impactul din ultimele trei luni, atunci când prețul țițeiului s-a prăbușit.

De exemplu, din 8 septembrie când barilul de țiței era cotat la puțin peste 100 de dolari, cotația a scăzut la sub 80 de dolari la jumătatea lunii noiembrie. Astăzi, cotația se află la aproximativ 52 de dolari/baril.

Citiți și: Efectele dolarului scump: Companiile petroliere au majorat prețurile carburanților

Rompetrol Well Services este divizia de servicii petroliere la sondă a grupului KMG International, fostul Rompetrol, controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.

KMG International deține în România rafinăriile Petromidia și Vega și operează 746 puncte de comercializare a carburanților. Compania are activități și în state precum Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia și Bulgaria.