IMPACT Developer & Contractor (IMP), dezvoltatorul ansamblului Greenfield din nordul Bucureştiului, a înregistrat în luna februarie a acestui an 25 de tranzacţii în valoare de aprox. 15 mil lei (TVA inclus), şi a încheiat 9 antecontracte care urmează să fie finalizate în luna martie.

Este a doua lună de creştere consecutivă după rezultatele mai slabe din lunile noiembrie-decembrie ale anului trecut, când s-au încheiat în total, pe ambele luni, un număr de 16 contracte. Creşterea interesului beneficiarilor de la începutul acestui an, măsurată prin numărul de contacte şi de vizionări, dar şi prin numărul de contracte şi antecontracte semnate, are la bază mai mulţi factori printre care posibilitatea mutării imediate a beneficiarilor în locuinţă nouă şi soluţiile personalizate şi flexibile de plată, promovate de IMPACT SA (DISCOUNT – reduceri de preţ la plata integrală, CALLBUY – închiriere cu preempţiune la cumpărare şi FIND-L – finanţarea directă a locuinţei).

„Din punct de vedere al preţurilor, continuăm să ne poziţionăm în palierul de preţuri accesibile, fapt susţinut şi de rezultatele lunilor ianuarie-februarie 2009, care marchează şi o apropiere faţă de preţurile practicate în perioada 2006-2007. Volumul de vânzări de 15 mil lei, aferent lunii februarie, este mai bun faţă de anul 2007, când valoarea contractelor încheiate în luna februarie a fost de circa 7,9 mil lei. Rezultatele obţinute sunt o dovadă a faptului că ne-am adaptat foarte repede noilor condiţii şi am găsit soluţii la lipsa banilor de pe piaţă. De fapt, ne-am concentrat pe soluţii de locuire, care combină produsele imobiliare cu soluţii adaptate capacităţilor reale de plată individuale”, a declarat Carmen Săndulescu, Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor.

Pentru ansamblul Greenfield din Bucureşti preţul mediu de vânzare a scăzut în ultima perioadă ca urmare a scăderii cheltuielilor indirecte cu 14% faţă de anul 2008. Astfel, în perioada ianuarie – februarie 2009, preţul cu TVA pe metru pătrat construit desfăşurat (include teren, reţele, utilităţi, drumuri, construcţie şi amenajare exterioară) a fost de 6.424 lei inclusiv (aprox. 1.500 Eur), nivel care se apropie de preţul practicat de companie pentru acelaşi ansamblu în anul 2007, în perioada de început al acestuia. Preţul cu discount, acordat persoanelor care îndeplinesc anumite condiţii (care ţin de loialitate şi modalităţi de plată) este în acest moment de 5.309 lei/mpcd (1.240 eur/mpcd), faţă de 5.032 lei/mpcd (1.493 eur/mpcd), în aceeaşi perioadă din anul 2007.