În aceeaşi perioadă, industria extractivă a scăzut cu 9,2%, ca serie brută şi cu 8,7% ca serie ajustată.

În luna august a acestui an, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6%, respectiv cu 3,6%. Creşterea producţiei industriale, serie brută, a fost determinată de avansul producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9,3%) şi al industriei prelucrătoare (+7%). Industria extractivă a scăzut cu 19,2%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a urcat cu 3,6%, susţinută de creşterea producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,9%) şi industriei prelucrătoare (+3,9%). Industria extractivă a înregistrat o scădere de 19,2%.

Faţă de iulie 2015, în august producţia industrială s-a redus cu 18,4% ca serie brută, ca efect al scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-20,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,1%) şi industria extractivă (-0,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a scăzut cu 0,5%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-2,3%) şi a industriei prelucrătoare (-0,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 0,6%