Producatorul de mobilier personalizat Unican a anuntat deschiderea primul sau showroom cu solutii integrate de amenajare, vizand extinderea cu doua noi locatii pana la finele anului.

Noul showroom a fost deschis in zona Crangasi din Bucuresti, in complexul Grant Shopping Center si, pe langa mobila personalizata, include modele de tapet, perdele, draperii si covoare. Acesta are o suprafata de 140 de metri patrati si a absorbit investitie de 40.000 de euro, potrivit declaratiei directorului general, Madalina Grigore Zamfir.

Aceasta a mai adaugat ca vizeaza extinderea cu inca doua locatii pana la sfarsitul anului 2009, preconizand, pentru fiecare, investitii de aproximativ 40.000 de euro. „Dorim sa deschidem doua noi showroomuri pana la finele anului, in Bucuresti si in Ploiesti”, a declarat Madalina Grigore Zamfir. Aceasta a mai spus ca noile showroom-uri vor fi situate, de asemenea, in centre comerciale.

„Unican vine in intampinarea clientilor si cu un soft de proiectare 3D care ne ajuta sa le intelegem nevoile”, a spus Madalina Grigore Zamfir. Pana la finele anului 2009 softul va fi disponibil si online, astfel incat clientii sa isi poata proiecta mobilierul fara a vizita shoroomul.

Unican vrea afaceri de peste 1 mil. euro in 2009

Unican a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 1 milion de euro, in crestere cu 100% fata de anul 2007, cand a avut un business de 500.000 de euro.

Cele mai importante proiecte ale Unican din 2008 au vizat sectorul rezidential, prin furnizarea de mobilier de bucatarie pentru trei complexe rezidentiale aflate in zona Titan, dezvoltate de Adama. Unican are parteneriate si cu un mare lant de hypermarketuri, orientandu-se spre realizarea de mobilier pentru zona de vanzare.

Conform companiei, peste 50% din comenzile realizate in 2008 au constat in mobilier de bucatarie, iar 60% au reprezentat comenzi corporate.

Pentru anul 2009 Unican vizeaza o majorare a afacerilor cu 10%, in conditiile actuale de pe piata. „De asemenea, vom continua si parteneriatele pe sectorul rezidential si hypermerketuri”, a declarat Madalina Grigore Zamfir.

In ceea ce priveste efectele crizei financiare asupra business-ului Unican, oficialul companiei a declarat ca nu a fost afectat. „Pana in acest moment nu am simtit o scadere a vanzarilor, insa asteptam sa treaca cateva luni din acest an”, a spus Madalina Grigore Zamfir.

Referitor la piata de mobilier din Romania, directoarea Unican a declarat ca se asteapta sa se filtreze. „Speram ca in 2009 piata locala sa se cearna si sa ramana doar jucatorii seriosi. Doar cei care pun pret pe calitate vor supravietui”, a declarat Madalina Grigore Zamfir.

Unican este o companie 100% romaneasca, infiintata in 1999. Unican detine in acest moment o unitate de productie la Chitila, avand 50 de anagajati.