Pavilionul românesc a fost organizat de Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) şi patronatul din domeniu. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 601 metri pătraţi, unde este expusă o gamă largă de mobilier, sub sloganul „Style, Comfort, Durability – Romanian Furniture”.

În prima zi a târgului, oamenii de afaceri români au avut întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor de profil, atât din Federaţia Rusă şi spaţiul CSI, cât şi din alte ţări, creându-se astfel noi oportunităţi pentru creşterea exporturilor pe această piaţă, precum şi pentru identificarea unor noi parteneri interesaţi să investească în România. Pe parcursul celor cinci zile ale expoziţiei, companiile prezente (Amik, Artglass, Casa Rusu, Cesimex, Ecomatrix, Italplast, Mobex, Nord Simex, Quadra Invest, Rus Savitar, Silvarom, Simex S.A, Simex Group, Surya, Tehnoforest, Teletim şi Yang International) vor avea posibilitatea să îşi prezinte ofertele de export şi să-şi promoveze brandurile proprii.

La actuala ediţie a MEBEL Moscova, amplasată pe o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi, sunt prezenţi peste 800 de expozanţi din 36 de ţări, din care 12 ţări cu pavilion naţional, precum Bulgaria, Germania, Egipt, Iran, Spania, Italia, Belarus, Portugalia, România, Serbia, Finlanda, Franţa, iar organizatorii aşteaptă peste 60.000 de vizitatori.

Sursa: Agerpres