"Oamenii trebuie să înţeleagă că este permis să faci comerţ, doar că trebuie să fie înregistraţi, să anunţi o direcţie sanitară veterinară că doreşti să faci acest gen de activitate. Odată luat în evidenţă ţi se explică care sunt regulile de igienă, de siguranţă şi de sănătate publică pe care trebuie să le îndeplineşti şi ceea ce aduce ca noutate ordinul este diversificarea gamei de produse pe care poţi să o vinzi, pentru că până acum era doar din zona animală, iar cea din non-animală nu era prinsă. Consumul în România a crescut acum cu preponderenţă pe zona de non-animal, adică pe vegetale", a spus Radu Roatiş, într-o dezbatere publică organizată de ANSVSA. 

Acesta a precizat că instituţia a lansat, miercuri, în dezbatere publică modificarea normei, iar după dezbateri cu fermierii şi cu specialiştii din industria de profil o să se ajungă la o formă finală care să fie legiferată în luna septembrie. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat în data de 13 iulie, la sediul instituţiei, o întâlnire de lucru cu membrii Consiliului Consultativ, având ca subiect principal proiectul de modificare al Normei Sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară si pentru siguranţa alimentelor a obiectivelor din domeniul alimentar care desfăşoară activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. 

Scopul acestei întâlniri a fost consultarea reprezentanţilor operatorilor economici care desfăşoară activităţi în sectoare ce ţin de competenţa Autorităţii, în vederea definitivării în cel mai scurt timp a acestor reglementări. 

AGERPRES