Prodlacta Braşov a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 16,6 milioane de lei, de 2,3 ori mai mică decât în perioada similară a anului trecut. Pierderile de anul acesta au urcat cu 24%, la 3,6 milioane de lei, veniturile din primele nouă luni ale anului au scăzut de peste două ori, la 16,5 milioane de lei. Cheltuielile totale s-au micşorat cu 56%, până la 20 de milioane de lei.
În 2010, afacerile firmei au scăzut cu 17%, la 48,5 milioane lei (11,5 milioane euro), evoluţia negativă fiind explicată de reprezentanţii Prodlacta prin diminuarea vânzărilor pe fondul reducerii preţurilor sub presiunea concurenţei.
Compania brașoveană este controlată de Asociaţia Salariaţilor (41,75%), AVAS (18,14%) și de Olympus Dairy Industry (23,45%).
Olympus Dairy Industry a cerut la jumătatea lunii aprilie recunoaşterea sa în Hotărârea Generală a Asociaților (AGA) drept acţionar strategic care are resursele economice necesare pentru a ajuta Prodlacta să treacă de perioada de recesiune economică şi să-şi menţină poziţia pe piaţă.

 

Te-ar putea interesa și: