Heaven Hill Distilleries Inc, cel mai mare producǎtor şi distribuitor independent de bǎuturi spirtoase din SUA, a anunţat că va intra în acest an pe piaţa româneascǎ prin intermediul Grupului Prodal. Prin divizia sa de bǎuturi de import, Grupul Prodal va introduce şi comercializa branduri internaţionale aparţinând companiei americane, începând cu Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

“În cea de-a doua jumǎtate a anului trecut, Grupul Prodal a luat decizia strategicǎ de a înfiinţa o divizie de de import al unor bǎuturi premium, care sǎ susţinǎ mǎrcile noastre lideri de piaţǎ – Stalinskaya Vodka şi, respectiv, Wembley Dry Gin – în acoperirea completǎ a segmentului premium al pieţei bǎuturilor alcoolice”, a arǎtat Florin Rǎdulescu, director general al Grupului Prodal. „În acest context, Heaven Hill Distilleries a fost unul dintre principalii parteneri pe care i-am luat în considerare, având în vedere renumele companiei, calitatea de top a produselor sale, precum şi reputaţia firmei şi a mǎrcilor sale”, a precizat Florin Rǎdulescu.

Ca volum de vânzǎri pe categoria sa,  Evan Williams Bourbon Whiskey se aflǎ în prezent pe locul al doilea atât în SUA, cât şi la nivel mondial, şi  va fi disponibil pe piaţa româneascǎ în trimestrul al doilea al acestui an.

Prodal, aduce şi noi branduri

Grupul Prodal va lansa pe piaţa româneascǎ şi alte produse din portofoliul companiei americane, pentru a acoperi şi alte segmente de piaţǎ. Heaven Hill Old Style Bourbon va fi urmǎtorul. Pe segmentul în creştere al whiskey-urilor americane, Grupul Prodal va introduce în curând si Elijah Craig 12-year-old Small Batch Bourbon şi Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon, cât şi Heaven Hill Old Style Bourbon.

“Portofoliul de produse de import al Grupului Prodal va fi extins şi pe alte categorii de bǎuturi alcoolice, alǎturi de Bourbon Whiskey (unde vom fi prezenţi prin mǎrcile menţionate anterior) şi vodcǎ (unde deţinem dreptul de a comercializa Stolichnaya Vodka pe piaţa româneascǎ): suntem în negocieri cu mai mulţi producǎtori şi distribuitori de talie mondialǎ. Divizia de bǎuturi de import este încǎ în plinǎ dezvoltare, nu numai ca branduri vizate pe termen scurt şi mediu, ci şi ca numǎr de angajaţi specializaţi în acest domeniu: estimǎm cǎ la sfârşitul lunii martie divizia de import va fi completǎ din punct de vedere al personalului”, a precizat directorul general al Grupului Prodal.

Compania Prodal `94, deţinută de acţionari români, face parte din Grupul Prodal, unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de băuturi alcoolice din România şi din regiune. Prodal deţine două branduri lidere de piaţă pe categoriile lor – Vodca Stalinskaya (37% cota de piaţă din  valoare) şi, respectiv, Wembley Dry Gin (47% cota de piaţă din valoare), conform studiilor realizate de  ACNieslen.