Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii au supravegheat cercetarea în cazul fetei ucise din Olt.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Bogdan Dimitrie Licu, a dispus în cursul zilei de azi, 26 iulie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control”, potrivit unui comunicat.

Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani dispărută în judeţul Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112 şi să ceară ajutor, spunând că este într-o casă aproape părăsită. STS nu a reușit să localizeze corect apelul şi ar fi furnizat date greşite poliţiştilor.