În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzaţi de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru precum şi a persoanelor juridice fără scop patrimonial, Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă De Fotbal, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru, scrie romaniatv.net.

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia au fost acuzaţi că i-au adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

În data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova. În octombrie 2011, membrilor CEx care au decis dezafilierea Craiovei le-a fost comunicat de către DNA că sînt învinuiţi de abuz în serviciu, fiind acuzaţi că i-au adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.