Intel, cel mai mare producător de cipuri din lume, a lansat o nouă gamă de procesoare Atom care sunt de 50 de ori mai economice decât generaţia anterioară şi care se adresează tabletelor de Internet şi telefoanelor inteligente.

Procesoarele, cu nume de cod Moorestown, vor echipa primele dispozitive mobile începând din a doua jumătate a acestui an. Reprezentanţii Intel încearcă să convingă companii precum Apple şi HTC să folosească noile cipuri în  aparatele lor.

Un telefon inteligent echipat cu noul procesor Intel Atom va rezista în regim de aşteptare până la zece zile. De asemenea, înainte ca bateria să se consume, telefonul va putea reda 48 de ore de muzică, cinci ore de video şi şase ore de convorbiri în modul 3G.

Intel, care are o cotă de 80% pe piaţa de cipuri, încearcă să intre pe segmentul telefoanelor inteligente, însă a refuzat să dezvaluie numele companiilor interesate de noul cip. Compania a anunţat în trecut parteneriate cu Nokia şi LG Electronics, însă acestea nu au lansat până în prezent telefoane cu procesoare Intel.

SURSA: Bloomberg