actiune, care sa-l tina cu sufletul la gura, va pleca dezamagit. Regizorul taiwanez Ang Lee, cunoscut in primul rAnd pentru „Tigru si Dragon”, se concentreaza mai ales pe implicatiile, sa le spunem, filozofice ale povestirii, dar nu lipsesc nici efectele speciale deosebite.
Un cercetator ambitios si nervos, Bruce Banner – interpretat de Eric Bana – se expune unei emisii de raze gamma, incercAnd sa salveze viata unei colege. Cu toate ca aparent este nevatamat, cercetatorul incepe sa aiba cosmaruri si pierderi de memorie. in acest timp, un urias verde face ravagii prin oras, si armata este nevoita sa intervina. Bineinteles, uriasul este alter ego-ul omului de stiinta.
Filmul mizeaza mai ales pe construirea unei intrigi bine inchegate; trecutul lui Banner si relatiile cu tatal sau (foarte bine interpretat de Nick Nolte) sunt cu grija exploatate.
intreaga actiune este bine condusa si motivata. Dintre ultimele productii cinematografice care au la baza povestea unor eroi de benzi desenate – X Men, Spiderman, Daradevil – Hulk pare cel mai inteligent construit. Filmul insa e cam lung (aproape doua ore si jumatate) si iti trebuie niste suc si floricele de porumb ca sa nu te plictisesti in prima parte. Efectele speciale sunt bine realizate, dar nu poti sa nu te intrebi de ce poarta monstrul acesta verde chiloti de fotbalist.