Producatorii auto japonezi au anuntat o scadere accentuata a vanzarilor si a exporturilor in luna februarie, pe fondul diminuarii cererii in contextul crizei financiare globale.

Astfel, Toyota Motor Corp., cel mai mare constructor auto japonez, a anuntat ca productia globala, inclusiv a subsidiarelor Daihatsu Motor Co. Ltd. si Hino Motors Ltd. a scazut cu 49,6% in februarie, comparativ cu perioada similara din 2008, la 434.179 de unitati.

Honda Motor Co, cel de-al doilea mare producator auto din Japonia, a avertizat ca productia globala a scazut in februarie pentru a patra luna consecutiv, cu 42,7%, pana la 190.680 de automobile.

Si cel de-al treilea mare constructor japonez, Nissan Motor Corp., a anuntat ca a observat o „scadere accentuata a cererii in conditiile actualei crize financiare”.

Nissan a recurs, astfel, la o serie de ajustari a productiei pentru a ajunge la un nivel similar cererii. Productia auto a Nissan la nive global a scazut cu 51,3%, pana la 156.864 unitati.

Mazda Motor Corp. si Mitsubishi Motors Corp. au inregistrat, de asemenea, o scadere a vanzarilor de 35,7% si, respectiv, 33,6%.

Sursa: MarketWatch