Într-un interviu pentru România Tv, președintele PSD a ținut să-i transmită voalat că la următoare deviere de la axul partidului va fi dată afară din partid. Ultimatul este valabil și pentru alți social democrați, care ar mai avea gânduri de revoltă în viitor.

„Noi avem obiective mari de atins în continuare. Avem doi ani foarte importanţi care urmează şi această toamnă, care este foarte importantă, să menţinem guvernarea. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum îşi va gestiona prestaţia în perioada următoare. Dacă va înţelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această ţară, sunt bineveniţi. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, nesecrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alţii, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă, pentru că o echipă mobilizată şi organizată ca în 2016 nu poate funcţiona şi să obţină un rezultat foarte bun decât dacă acţionează 100% coerent şi foarte determinat”, a spus el, pentru România Tv.

„Eu sper să nu ajungem acolo. Se va aplica statutul, dar fără ezitare. (…) O să ne uităm cu atenţie în statut, pentru că asta înseamnă un partid democratic. Nu poţi să clamezi democraţia în partid, care ţi se pare ţie că e încălcată – în condiţiile cea mai mare parte din decizii au fost luate de altcineva şi nu de mine, nu mă derobez – deci nu poţi să clamezi asta doar când îţi convine. Până la urmă, CEx este între congrese o structură de decizie foarte importantă. Este toată ţara reprezentată. Nu poate unul să fie mai membru în CEx decât alţii şi nu poate unul sau doi-trei-patru-cinci-şapte-opt să lovească în permanenţă partidul şi să pună sub semnul întrebării stabilitatea coaliţiei şi stabilitatea guvernării. Aşa ceva nu mai poate fi acceptat şi nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatum-uri. Eu doar spun ceea ce s-a discutat în zilele de dinaintea şi de după CEX, pentru că primarii noştri, de exemplu, vor ca acest guvern să rămână şi continue acel program care este extraordinar”, a adăugat Dragnea.