Familia lui Șerban Huidu a primit o lovitură uriașă. Socrul acestuia, fostul parlamentar Matei Vintilă, a fost executat silit.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au decis ca fostul parlamentar Matei Vintilă pentru suma de 18 milioane euro. Conform instanței, ”executarea silită a tuturor imobilelor aflate în proprietatea debitorului Matei Vintilă, până la recuperarea integrală a datoriei”. Decizia este una definitivă.

Băncile au de recuperat de la Matei Vintilă sumele de 18.271.940,34 euro, 29.256,89 euro și 5.421 lei. Acesta a formulat o contestație de executare, chiar dacă decizia judecătorilor este una definitivă.

Toate problemele socrului lui Șerban Huidu se datorează afacerilor imobiliare pe care le-a întreprins. După ce a ieșit din politică, Matei Vintilă a cumpărat un teren de 3.000 mp în zona Bulevardului Timișoara pe care a început să construiască un complex de blocuri, conform WowBiz

Chiar dacă este o practică nesănătoasă, apartamenetele s-au vândut înainte de finalizare lucrărilor. Vintilă nu a mai avut bani să termine cartierul de blocuri din cauza crizei din 2009 care i-a lovit pe toți oamenii de afaceri din România. Într-un final, compania acesta a intrat în insolvență, cu datorii totale de peste 60 milioane euro. În momentul de față cartierul de blocuri este nefinalizat. El a fost scos la licitație pentru o sumă de 1,5 milioane euro. Banii nu acoperă datoriile lui Vintilă.

Matei Vintilă a fost senator PDSR între anii 2000 și 2004.