Detaliile ofertei nu au fost date publicităţii, dar sindicatele susţin că majorarea acoperă doar rata inflaţiei, de peste 2%, iar angajaţii trebuie să accepte o modificare a programului de lucru. 

‘Oferta de creştere a salariilor este zero în acest moment, deoarece propunerile iniţiale ridicole ale Skoda sunt bazate pe introducerea unui program de lucru atipic’, se arată într-un comunicat al sindicatelor. 

Un purtător de cuvânt al Skoda, subsidiară a grupului german Volkswagen, a refuzat să comenteze stadiul negocierilor. Consiliul de Administraţie va analiza situaţia în 19 februarie. 

Skoda, care este al doilea cel mai profitabil brand al Volkswagen în funcţie de marja de profit, a raportat din nou rezultate record pentru 2017, vânzările globale înregistrând un avans de 6,6%, la 1,2 milioane de vehicule.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. AGERPRES