ProTV a fost sancționat de CNA cu somație publică, în scandalul avertismentelor repetate prezentate pe post, prin care telespectatorii erau anunțați că televiziunea generalistă ar putea ieși din grilele Telekom și NetxGen, anunță Paginademedia.

Citește și: Dăncilă șochează. Cum îl trage la răspundere pe Klaus Iohannis

De asemenea, ca urmare a propunerii înaintate de Gabriel Tufeanu, membru CNA, s-a decis și sesizarea Consiliului Concurenței.

„Nu vedem cum a fost încălcată legislația audiovizualului. A fost un mesaj către telespectatori. Nu înțelegem ce dorește Telekom din toată această situație”, a declarat reprezentantul ProTV, în fața membrilor CNA.

Monica Gubernet, vicepreședinte interimar al DNA, a declarat că, în realitate, ea s-a autosesizat, considerând comportamentul manifestat de ProTV drept un abuz de putere.

Citește și: Coșmar pentru Mihai Tudose. Au anunțat acum. Cum se simte fostul premier

„Dacă se va face o propunere bine încadrată, votez o sancțiune foarte drastică pentru ca să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva. Pe Pro TV nu l-a interesat absolut deloc publicul, ci doar acel contract și să pună presiune pe cei doi parteneri,” a declarat ,la rândul său, Alexandru Kocsis, membru CNA.

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, susține că deși felul în care a reacționat Pro TV nu este poate cel corect, speța este una ce ține de un tribunal comercial, protecția consumatorilor sau Consiliul Concurenței și nu de CNA, întrucât postul TV nu a încălcat legea audiovizualului.

Citește și: Fără precedent: Cum l-a umilit Liviu Dragnea pe un important lider PSD

Conflictul dintre ProTV, Telekom și Nextgen a apărut după ce, la începutul anului, trebuia reînnoit contractul de transmisiune, însă părțile nu au ajuns la un acord, Pro TV cerând prea mulți bani, potrivit reprezentanților Telekom. Drept urmare, postul de televiziune a recurs la o manieră agresivă de a prezenta subiectul, alarmând publicul asupra faptului că ProTV nu va mai putea fi disponibil abonaților Telekom și NetxGen.

Textul „Mesaj foarte important pentru abonații Telekom și NextGen: ProTV ar putea să nu mai fie disponibil în aceste rețele” a fost afișat de mai multe ori pe postul TV, la ore de maximă audiență, precum și pe prima pagină a site-ului Știrile ProTV și pe paginile de Facebook adiacente, forțând practic mâna reprezentanților Telekom și NextGen să accepte noile condiții contractuale.

Ulterior, Telekom a transmis o scrisoare deschisă, acuzând postul de televiziune de „o manevră incalificabilă de influențare a negocierilor” și „un anunț lipsit de etică”.