Administraţia spaniolă i-a dat o amendă de 10.400 de euro prinţului Joachim al Belgiei pentru că a încălcat restricţiile de izolare în timpul unei călătorii la Cordoba în mai, a anunţat miercuri subprefectura oraşului.

Această amendă a fost impusă „pentru încălcarea izolării, ceea ce de altfel el a recunoscut, ea i-a fost notificată şi i s-au cerut 10.400 de euro”, a declarat un funcţionar al subprefecturii din Cordoba, în sudul Spaniei, conform presei europene.

A încălcat restricţiile

Prinţul Joachim al Belgiei a recunoscut că a încălcat restricţiile în timpul unei călătorii în oraşul andaluz la sfârşitul lui mai, după ce site-ul de ştiri spaniol El Confidencial a dezvăluit informaţia.

Publicaţia a publicat un raport al autorităţii de sănătate regională care semnala subprefecturii „o persoană care a călătorit din Belgia” şi „s-a întâlnit pe 26 mai cu prieteni şi apropiaţi într-o reşedinţă din Cordoba, în total 27 de persoane”, în contextul în care în regiune nu erau autorizate decât reuniunile de până la 15 persoane.

La două zile după această reuniune, persoana în cauză a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit aceluiaşi raport.

Infectat cu noul coronavius

Prinţul „are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta amenda”, a precizat subprefectura.

Spania a început în luna mai ieşirea treptată din izolare, care urmează să se încheie la sfârşitul lui iunie. Spania este printre ţările în care pandemia a făcut cele mai multe victime în lume, cu peste 27.000 de morţi.

Trebuie precizat faptul că Prințul Joachim al Belgiei a fost infectat cu noul coronavirus după ce a participat la o ”petrecere în izolare” în Spania

Prințul Joachim, în vârstă de 28 de ani, a început să aibă simptome chiar de a doua zi, pentru ca ulterior să vină și rezultatul testului, care a fost pozitiv.

Palatul Regal a confirmat că prințul a fost în Spania pe 24 mai, ”într-o deplasare profesională, în cadrul unui stagiu pe care îl face la o firmă. La 26 mai a luat parte la o reuniune famililă”, a precizat familia regală din Belgia.