De asemenea, exista echipament tehnic pentru depozitare de diverse dimensiuni si pentru depozitarea marfurilor in functie de greutate si scop si pot fi gasite pe site-ul https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice/rafturi-depozitare.

Tipuri de rafturi pentru depozitare

Rack-uri frontale. Baza suportului frontal este realizata cu un cadru de rame si grinzi. Rigiditatea structurii este asigurata de ligamente. Acest tip de echipament este conceput pentru depozitarea paletilor. Avantajul acestui tip de raft pentru depozitare, este acces instantaneu la toate produsele stocate.

 

Stacked Racks. Rafturile umplute (adanci) sunt apreciate pentru densitatea ridicata a incarcaturii. Spatiul este utilizat cu o eficienta de pana la 80% – acest lucru se realizeaza prin reducerea numarului de treceri intre rafturi.

 

Rack-uri console. Acest tip de constructie este potrivit pentru depozitarea produselor lungi si cu dimensiuni non-standard. Elementele principale ale cadrului sunt barele din spate (frontal sunt absente) si consola. Aceste tipuri de rafturi pentru depozitare sunt utile pentru depozitele cu materiale de constructii, echipamente sportive, piese auto si alte bunuri de tip similar.

 

Rafturi metalice pentru depozitare cu mai multe niveluri. Sisteme de depozitare cu mai multe niveluri sunt bazate pe structuri de rafturi cu paleti sau cu incarcare medie. De regula, acestea sunt realizate acoperit la partea superioara, cu elemente de siguranta, piese auxiliare. Astfel de rafturi servesc pentru plasarea marfurilor in camerele cu tavane inalte.

 

Rack-uri pentru arhiva. Rafturile metalice pentru depozitare – arhiva au un design usor fiind  concepute pentru a stoca documentatia, proiecte, schite de proiectare si asa mai departe.

 

Rafturi medii. Sunt realizate cu un cadru completat de rafturi stivuite. Capacitatea de depozitare nu depaseste, de obicei, 350 kg. Conectarea rafturilor se realizeaza cu ajutorul carligelor. Avantajul acestor rafturi este instalarea simpla, asamblarea si dezasamblarea simpla, sunt usor de mutat dintr-un loc in altul. Datorita perforatiilor poate fi usor modificata inaltimea rafturilor.

 

Rafturi metalice pentru depozitare – universale. Rafturile universal sunt realizate cu insertii pentru rafturi metalice galvanizate. Astfel de rafturi sunt capabile sa reziste la greutati de pana la 800 kg / nivel. Fabricarea rafturilor cu podele din placaj, OSB si alte materiale este disponibila la cerere, cu verticale perforate.

 

Rack cu rafturi perforate – 100 kg. Rack cu rafturi perforate pentru depozitare practica. Designul pliabil este format din rafturi, rulmenti de tractiune, rigidizari. Suportul poate fi amplasat pe o linie de orice lungime, cu orice numar de sectiuni (mentinand in acelasi timp caracteristicile de incarcare) Se livreaza sub forma asamblata cu elemente de fixare. Elementele sunt vopsite cu vopsea gri pudra pentru rezistenta la coroziune.

 

Rafturi metalice pentru depozitare cu rama pliabila. Cadrul suportului este pliabil. Nivelul suportului este format dintr-un raft si 2 grinzi. Grinzile sunt fixate pe cadru cu carlige si suruburi. Adancimea raftului este de pana la 800 mm. Lungimea poate fi de pana la 2100 mm. Cadrul poate fi zincat sau acoperit cu pulbere gri.

 

Rafturi metalice pentru depozitare 500 kg. Rack-urile din aceasta serie se transforma cu usurinta in rafturi multi-sectiune pentru instalare intr-un depozit. Sectiunea de baza consta din rafturi cu profil special si niveluri (rafturi).  Proprietatile de incarcare cresc odata cu adaugarea sectiunilor si depinde de configuratia si inaltimea raftului.

 

Sursa: Edcora