"Din păcate, statul nu s-a implicat în deschiderea sezonului și nici asociațiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turiștilor, iar meritul pentru succesul începutului de sezon se datorează exclusiv hotelierilor", se arată în comunicatul Federației.

Faţă de anul trecut, numărul de turişti care au petrecut vacanţa de Rusalii pe litoral a fost în creştere cu 35.000, în timp ce în 2013 au fost 30.000 de români în staţiunile de la Marea Neagră.

 "Turiștii au avut noroc în această minivacanță de o vreme superbă, soarele a bronzat, iar apa mării a fost foarte bună pentru baie. Ne așteptam să vină 30.000 de turiști, dar au fost aproximativ 45.000, dintre care cei mai mulți, ca de obicei, în Mamaia. Unele hoteluri din Mamaia au fost nevoite să refuze turiștii, deoarece au fost ocupate la capacitate maximă", a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Cea mai aglomerată staţiune a fost Mamaia, dar şi în zona de sud a litoralului în hoteluri şi pensiuni s-au cazat aproximativ 5.000 de turişti, care au preferat liniştea şi verdeaţa.

Cele mai căutate au fost hotelurile renovate, care au făcut investiţii, care arată bine şi care au facut promoţii în această perioadă.

"Este momentul ca autorităţile locale să se implice mai mult, litoralul romanesc are un mare potenţial şi poate concura cu litoralul ţărilor vecine. Anul acesta am primit semnale pozitive din partea Guvernului, care a redus TVA-ul la pachetelele de cazare şi începând cu 1 iunie şi la alimente, ceea ce va duce la o scădere vizibilă a costurilor de vacanţă pentru toţi românii. Patronii din turism sunt gata să deschidă un nou capitol de colaborare privind relaţia mediului de afaceri cu autorităţile statului", a mai spus Mohammad Murad.


Te-ar putea interesa și: