Creată pentru iubitorii de muzică de către cei care iubesc muzica, noua serie Walkman Z este prima generaţie de playere de divertisment mobil cu sistem de operare Android.

Noua serie Walkman Z impresionează prin calitatea sunetului. Creat iniţial pentru sistemele home cinema Sony, amplificatorul digital integrat S-Master MX reduce nivelul de zgomot şi distorsiunile, îmbunătăţind astfel calitatea pieselor favorite.

Printr-o singură atingere a butonului W.BUTTON este lansată aplicaţia W.Control care te ajută să explorezi colecţia favorită de muzică, să navighezi prin albumele de artă sau să te bucuri de o experienţă vizuală deosebită pe ecranul playerului. Totodată, noul Walkman Z sortează colecţia de muzică cu ajutorul funcţiei SenseMe, selecţia fiind făcută în funcţie de 14 canale tematice potrivite momentului zilei sau stării de spirit a ascultătorului.

Având modul Wi-Fi încorporat, noile playere Walkman Z se conectează direct la milioane de piese online.  Muzica, jocurile, videoclipurile şi aplicaţiile prind viaţă  pe ecranul LCD de 10,9 cm (4,3”) cu reflexie redusă. Timpul scăzut de răspuns combinat cu procesorul grafic dual core NVIDIA Tegra de 1 GHz păstrează imaginile vii, fie că e vorba de pagini web, filme sau aplicaţii.

Noul player Sony Walkman Z1050, cu capacitate de stocare de 16 GB va fi disponibil din luna martie a acestui an.