Microsoft a anunţat săptămâna acesta că sistemul de operare pentru mobile Mango este gata. Japonezii vor fi primii care vor putea testa noul sistem de operare. Primul telefon mobil inteligent cu Windows Mango este IS12T de la Fujitsu.

Acesta are un ecran de 3,7 inch (800×480 pixeli), cameră foto de 13,2 megapixeli, spaţiu de stocare de 32 GB, microUSB, Wi-Fi şi Bluetooth. Dimensiunile modelului IS12T sunt 59x118x10.6mm.

Printre cele mai importante aplicații pe care le aduce Mango sunt:
•    Threads. Se poate alterna între mesaje, chat-ul Facebook și Windows Live Messenger, toate în aceeași conversație.
•    Grupuri. Contactele se tranformă în Live Tiles personalizate pentru a vedea cele mai recente statusuri și pentru a putea trimite rapid un mesaj, un email sau un mesaj instant către întregul grup, direct din ecranul de Start.
•    Integrare cu rețelele sociale. Twitter și LinkeIn sunt integrate, iar Mango include și posibilitatea de a verifica profilul de Facebook. De asemenea, există și un nou tip de detectare facială care te ajută să etichetezi mai ușor fotografiile înainte de a le posta pe rețelele sociale.
•    Hands-free messaging. Permite scrierea de mesaje prin simpla vorbire sau să faci chat hands-free.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/6XzWouLGiws" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/f4Y7ulxBg-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>