Sistemul permite monitorizarea sistemului de electricitate în orice clădire. Așadar, Acti 9 combină funcția de control de bază cu protecția optimă, devenind o componentă esențială a soluțiilor de eficiență energetică. Opțiunea VisiSafe asigură o izolare îmbunătățită pentru gamele de întrerupătoare automate modulare iC60 și întrerupătoare diferențiale ilD.
Aceasta garanetază că circuitul din aval este mereu sigur, indiferent de condițiile de supratensiune din rețea, de uzură sau de experiența operatorului. România este prima ţară din Europa de Est în care compania a lansat acest produs.
”România este o piaţă emergentă, dar creşte de la an la an. Comparativ cu alte ţări din regiune, are multe resurse regenerabile. Piața românească este foarte interesantă pentru investitorii străini”, a spus Saulo Spaolanse, preşedintele Schneider Electric.
Acesta a explicat că Acti 9 oferă ”un grad de eficiență unic” în decusrul operațiunilor zilnice. Astfel, VisiTrip, o opțiune care permite identificarea rapidă a unui defect, oferă un diagnostic sigur și o reînchidere a circuitelor pentru un management al clădirii cât mai facil și un timp redus de nefuncționare. Mai mult, Acti 9 introduce un nou auxiliar de reînchidere automată (ARA iC60) care limitează costurile de intervenție în localitățile aflate la distanță.
Totodată, Schneider Electric are și un sistem special pentru consumatorul casnic. Acesta costă 270 lei pentru un apartament cu două camere, de exemplu. Schneider Electric este specializată în managementul energiei şi funcţionează în peste 100 de ţări. Anul trecut, veniturile din vânzări ale grupului au depășit  22,4 miliarde de euro.