O analiză semnată de Nir Barkat pentru Algemeiner. Freamătul abia sesizabil din Europa, alături de ambiguitatea americană față de Israel în această problemă, sunt un semn de avertizare pentru Ierusalim. Ridicarea sancțiunilor pentru Iran va duce la strângerea de miliarde de dolari în conturile Gărzilor Revoluționare Iraniene și în transformarea țării într-un stat nuclear. Mai mult, le va spori încrederea în cazul unei acțiuni militare împotriva Israelului pe mai multe fronturi.

Iranienii plănuiesc să lovească Israelul pe șase fronturi

Următorul război pe frontul de nord al Israelului nu va fi al treilea război al Libanului, ci primul război al Iranului. Iranienii plănuiesc să lovească Israelul pe șase fronturi: din Liban, Siria, Fâșia Gaza, Iudeea și Cisiordania, cu sprijinul unor israelieni arabi și prin utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune din Iran și Yemen. Acesta va fi un război convențional, dar nicicum unul simplu.

O „rețea de securitate” pe modelul mișcării Hezbollah

Până în prezent, Iranul a reușit să stabilească o axă regională a răului prin crearea unui cerc de divizii armate în jurul statului Israel. Teheranul lucrează la genul de război cu care se simte cel mai confortabil, adică departe de granițele sale. Sute de mii de rachete iraniene sunt desfășurate la granițele Israelului, fiind lansate din când în când, conform intereselor Teheranului.

Iranul vrea să construiască o „rețea de securitate” pe modelul mișcării Hezbollah, al Jihadului Islamic Palestinian și al altor organizații teroriste.

Iranienii trebuie să plătească costul acțiunilor lor acasă, în Teheran

Prin urmare, a sosit momentul să schimbăm actuala stare de fapt. Pentru fiecare rachetă lansată din Liban, adresa de retur a Israelului ar trebui să fie Teheranul. Zilele de imunitate ale Iranului s-au încheiat. Iranienii trebuie să plătească costul acțiunilor lor acasă, în Teheran, și în orice alt loc care le este drag.

De aceea, întrebarea nu e ”dacă Iranul nu va obține, sau nu, arme nucleare”. El este un stat terorist, care visează să domine lumea prin decimarea culturii occidentale. Din păcate, Occidentul este întotdeauna ultimul care află asta.

De aceea, mă voi lansa într-o campanie de diplomație publică în cadrul căreia mă voi întâlni cu membri ai Congresului, lideri de opinie și jurnaliști. Fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce poate pentru a influența situația. Fereastra unei oportunități ar putea fi în curând închisă complet.